לשים ת'ראש: כך תשמרו על כרית נקייה
המצעים עוברים כביסה לעתים תכופות. את שמיכת הפוך מכבסים בסוף העונה, לקראת המעבר לשמיכות דקות יותר. ומה לגבי הכרית שלכם? האם יצא לכם לכבס אותה לאחרונה, או בכלל?
יש ציפית, אז למה לנקות את הכרית?
הנחת היסוד של רובנו היא שהציפית מגנה על הכרית. אך האמת היא שגם מבעד לציפיות, כריות שינה נוטות לצבור אל תוכן לא מעט דברים… די דוחים. אנחנו מריירים על הכרית, השומן מהעור ומהשיער שלנו מחלחל פנימה, יחד עם תאי עור מתים (חגיגה לקרדית האבק, הניזונה מתאי העור האלו), חיידקים, פטריות, לכלוך, אבק ועוד.
כל כמה זמן צריך לנקות את הכרית?
את הכרית מומלץ לכבס לפחות פעמיים בשנה, ולהחליף כל שנה או שנתיים. טיפול נכון וניקיון תכוף מאריכים את חיי הכרית, מפחיתים באופן משמעותי תגובות אלרגיות ומשפרים את איכות השינה. מלבד הציפית, שימוש במגן כריות ייעודי מקנה עוד שכבת הגנה לצד הקלה בניקיון ובכביסה.
"טיפול נכון" – למה הכוונה?
כדי להבטיח את איכות השינה, חשוב להשקיע מעט בטיפול שוטף בכריות:
כל יום: בכל יום רצוי לנער את הכרית, לטפוח עליה על מנת להסיר את האבק ולהתפיחה.
אחת לשבוע: פעם בשבוע מומלץ להחליף את הציפית ולכבסה, להגנה מקסימלית על הכרית.
מדי חודש: פעם בחודש, ביום בהיר, רענן ושמשי, כדאי לתלות את הכרית על חבל הכביסה ולתת לקרני השמש לחולל את קסמן המחטא והמחיה.
טיפול 180: את הכריות כדאי לכבס פעם בששה חודשים. על מרבית הכריות תווית עם הוראות כביסה מפורטות, המשתנות בהתאם לסוג הכרית ולסוג המילוי שבה. אין לכבס בבית כריות המותרות ב"ניקוי יבש בלבד".
אולי יעניין אותך גם:
בדרך הטבעית: 5 טיפים טבעיים לשינה טובה
צרכנות נבונה גם במיטה: כך קונים מזרון מרחוק
כיצד ניגשים לכביסה של הכריות?
לא להיבהל! כביסה של כריות אינה מורכבת, והתוצאה שווה את מעט העבודה. טיפ: אם מכונת הכביסה מספיק גדולה, עדיף לכבס שתי כריות בו זמנית, בשביל האיזון.
לפני שמתחילים, השתמשו במסיר כתמים עדין והתיזו על הכתמים השונים שעל פני הכרית.
כריות נוצות וכריות פוך
אלו הן כריות מורכבות לכביסה, שכן המילוי הפנימי של הכרית דורש התייחסות מיוחדת:
- יש להעדיף סבון לכביסה עדינה, ולשים רק מעט במכונה, על מנת להימנע מהידבקויות או משקעי סבון.
- מכבסים במים קרים או פושרים בלבד. מים חמים עלולים לפגוע במילוי.
- כוונו את המכונה לתוכנית עדינה מלאה. לאחר הסיום, הפעילו שוב ללא סבון (לניקוי יסודי ממשקעי הסבון) ולסיום סבב סחיטה נוסף (להוצאת מים עודפים).
- לאחר הכביסה, יש להכניס את הכרית למייבש, על החום הנמוך ביותר, יחד עם 2-3 כדורי טניס. מרבית הכריות יזדקקו למספר מחזורי ייבוש עד לייבוש מלא של כל המילוי. בין מחזור יבוש אחד לשני, יש לנער את הכרית ולשחרר "גושים" של נוצות/פוך.
כריות ספוג זיכרון
כביסה ביתית של כריות ספוג הזיכרון המוצקות אינה מומלצת. בכתמים יש לטפל באופן נקודתי, וניתן להסיר ריחות על ידי פיזור אבקת סודה לשתייה על הכרית, אוורור ושימוש בשואב אבק להסרת שאריות האבקה.
כריות ספוג זיכרון עם מילוי גרוס, ניתנות לכביסה ידנית:
- יש להכניס את הכרית אל תוך אמבט מים פושרים ובה מעט סבון כביסה עדין.
- בעזרת תנועה חזרתית של מעיכה והרפיה, הכרית תספוג מים.
- רוקנו את האמבט ומלאו במים פושרים נקיים. מעכו ושחררו שוב ושוב את הכרית עד שהמים היוצאים צלולים.
- תנועות קיפול ומעיכה יסייעו להוציא כמה שיותר מים מהכרית.
- את הכרית מייבשים בשמש ישירה, מומלץ מול מאוורר חשמלי.
כרית פוליאסטר
את כריות הפוליאסטר מכבסים במכונת הכביסה, על תוכנית עדינה ועם מעט סבון עדין. אל המייבש הכניסו גם מגבת יבשה, שתאיץ את תהליך הייבוש, ושני כדורי טניס לפירוק הגושים שנוצרים. לכריות לוקח זמן להתייבש, ויתכן שיזדקקו לכמה הפעלות של המייבש עד שיוכלו לחזור למקומן על המיטה.